5 Gmail tips en trucs

www.datarecover.be  > Artikelen >  5 Gmail tips en trucs
0 Comments

Het gebruik van e-mail is niet meer dan normaal tegenwoordig. Daar zijn dan ook bepaalde diensten voor te gebruiken. Wanneer je Gmail ìnloggen gebruikt, dan zijn tips en trucs om alles eruit te halen natuurlijk meer dan welkom. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van de optie om verzonden berichten terug te trekken. Undo Send wordt dit genoemd. Je kunt deze optie voor een bepaalde periode instellen, tot maximaal 30 seconden. Zo kan je toch nog iets aan een bericht veranderen, zelfs nadat het eigenlijk verzonden werd. Dit is wel zo gemakkelijk om fouten te onderscheppen of dingen toe te voegen die je alsnog te binnen schieten na het verzenden ervan.

Gmail e-mail symbool

Al je mail op één plek

Andere Gmail tips en trucs zijn vooral ook gericht op het gemak in gebruik. Zo kan je in de opties ook de mogelijkheid vinden om andere e-mailadressen die je gebruikt toe te voegen. Al je mails worden dan geïmporteerd. Zo heb je alles op één plek. Dit maakt het wel zo gemakkelijk voor jou in het afhandelen. Ook kan je in de Settings de optie Labs vinden. Daar kan je voortdurend de eerste versies van vernieuwingen aan de maildienst vinden. Zo kan je die als eerste al testen. Dit maakt het wel zo gemakkelijk voor jou om al vroeg te wennen aan nieuwe features die je gaat gebruiken daarna.

Gemakkelijker een planning maken

Een andere kant van Gmail tips en trucs is de manier waarop je je leven gemakkelijker kunt maken ermee. Het zit namelijk vol met opties om te plannen en overzicht te houden. Dat kan je bijvoorbeeld doen door te bekijken wat er allemaal in je agenda staat bij Google. Daarnaast kan je via die weg ook je e-mails plannen. Je hebt ze dan al geschreven op een moment dat je daar tijd voor had, maar verstuurt ze pas op het moment dat ze ertoe doen. Zo kan jij dus je tijd beter indelen, vul je de lege momenten en heb je je handen vrij wanneer je het druk hebt met zaken.

Een gezamenlijke mailaccount maken

Het is ook mogelijk om er een gezamenlijke mailaccount van te maken. Dit is één van de Gmail tips en trucs die bijna niemand kent en benut. Wanneer je namelijk een account aanmaakt, dan kan je in de settings access verlenen aan een ander account. Dat betekent dus dat je niet alleen zelf in je e-mail kunt, maar ook iemand anders met een e-mail kunt binnenlaten. Wanneer je bijvoorbeeld met iemand aan een project samenwerkt. Dan kunnen jullie een Gmail maken en daar dan toegang toe verlenen aan jullie eigen accounts. Dit maakt het dus ook wel zo gemakkelijk werken op afstand voor iedereen die er een rol in zal spelen.

Is Gmail niets voor jou? Gebruik je liever een softwareprogramma? Dan is dit artikel iets voor jou: Welke andere e-mailprogramma’s zijn er?